Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

14 december 2010

Kladdmuffins - kladdiga chokladmuffins


Kladdiga chokladmuffins är alltid gott, detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.

Tid: 25 min varav 10 min i ugnen

16 st

Ingredienser:
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin

Gör så här:
>Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
>Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
>Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
>Klicka ut smeten i bakformarna.
>Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
>Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.
...Efter några minuter sjunker de ihop något, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

Serveringstips:
Sikta florsocker över muffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.

Tips:
>Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak.
>Tillsätt 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad, och rör ner i smeten.

Planeringstips:
Kladdmuffins går bra att frysa!

Hållbarhet och förvaring: Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.

KÄLLA: (bild och text)
www.recepten.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

här ska ni givetvis kommentera mitt inlägg

Välkomna åter!

Tack för ditt besök!
Jag hoppas du kommer tillbaka.