Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

27 augusti 2010

Hemma från ultraljudet!

Nu är vi hemma igen! Ultraljudet gick bra. Fick en tid till ett nytt ultraljud om 2 veckor, för tillväxtkontroll, för att kolla så att han fortsätter att följer sin egen kurva, då han låg på den nedre kurvan i tabellen. Han är en liten kille. Beräknad födelsevikt i vecka 40 är 2800gram. Hans nuvarande vikt är 1340gram. Normalt skulle han ligga på 1708gram idag. Så den blir en liten kille vi får. Men läkaren trodde att det var av genetiska skäl. Jag vägde 2730gram när jag föddes. Så det var säkert inget att oroa oss för när det gällde hans vikt. Men vi skulle ändå på ett återbesök fredagen den 10/9, för att se så att han följer sin egen kurva, och inte avviker! Men för övrigt så mådde han jätte bra, och allt såg fint ut! Blodflödet i navelsträngen var jätte bra. Och han verkade inte ha några problem med syresättningen. Men ett nytt ultraljud, skulle avslöja hur han växer. Och om han avviker, så skulle vi utgå därifrån. Så det är bara att vänta tills dess.

Idag ringde även min nya barnmorska, och frågade om vi ville gå på föräldrarutbildning. Och det tackade vi ja till direkt. Så det är två gånger som man går. Det första är onsdagen den 1/9 och det andra är måndagen den 6/9. Ska bli kul att få träffa andra som också väntar barn. Johan ser också verkligen fram emot det. Då papporna får chansen att få en egen liten utbildning, av en pappa som kommer dit och pratar med papporna, om sånt som pappor har nytta av, kring förlossningen och tiden efteråt. Så det är mycket som händer nu framöver.. Men det är bara kul att det händer något.. Det får tiden att gå fortare, fram tills Rasmus ska titta ut :)

7 kommentarer:

  1. Hej! vad skönt att allt var bra, du ska inte försöka ta till dig den låga vikten och försöka sluta röka? Det är ju annars ett bra tillfälle när man märker att han skulle må bättre o växa på sig om du slutade? Pappa försökte ringa dig men hade fel nummer? fick han tag på dig kram o trevlig helg på er!! Camilla

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja det är skönt. Jag röker faktiskt inte länge. Jag slutade röka för några månader sen.. Och har faktiskt inga känningar på något återfall. Ska aldrig börja röka igen! Jag mår bättre utan cigaretterna! Så han borde ha växt till sig sen jag rökte sista gången..

    Jag pratade med honom för några dagar sen. Han hade ringt, så jag ringde upp honom. Har han ringt idag igen? Han har mitt nummer..
    Kram o trevlig helg på er också!

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att du lyckats sluta, jag vet hur svårt det kan vara! Det var för några dagar sen så då fick han rätt nummer av mig, vad bra! Så det var inte idag. kram grillar nu!

    SvaraRadera
  4. Om det är i Eksjö du kommer att gå på föräldrarutbildning så är det bland annat med mig /"Catlina" i FL-tråden) och "frökensvår". "Omania Hope" hade tänkt gå men det blev inte så på grund av att hon måste vara i sängläge.
    Vi hade också tänkt att se på Takida men gick och la oss lagom då de började spela eftersom vi var så trötta.

    Vem är din BM? Anne Holmsten eller den andra Anne?

    SvaraRadera
  5. Hej Lina. Ja det är i Eksjö jag ska gå. Första tillfället är på onsdag 1/9 och det andra är måndagen 6/9. Vad kul om ni också är där! Får man ju även chansen att byta några ord kanske?
    Okej, vi var där, men jag var jätte trött. Ikväll så ska vi dit igen och se E-type. Ska ni dit ikväll?

    Min BM är Anne Holmsten. Är det din också?

    SvaraRadera
  6. Syrran: Ja det är jätte skönt. Det var väldigt jobbigt. Det tärde på mitt humör många gånger. Men vad gör jag inte för min lilla Rasmus?
    Okej, men då fick han tag i mig. Konstigt att han inte hade mitt nummer, då han har ringt mig förrut vid andra tillfällen.. Men det är kul att pappa har börjat ringa mig. Det gjorde han aldrig förr! Kul att höra att han undrar hur jag mår och sånt. Det är jag inte bortskämd med precis..!
    Okej, vad kul att ni grillar.. Då har ni tur med vädret då! Kram

    SvaraRadera
  7. Nej, vi var jättetrötta och arga på det dåliga och kalla vädret så vi struntade i att gå igår (lördag).

    Ja, min BM är Anne Holmstten och ja, vi ska dit på onsdag och måndagen därpå.

    Då ses vi!

    SvaraRadera

här ska ni givetvis kommentera mitt inlägg

Välkomna åter!

Tack för ditt besök!
Jag hoppas du kommer tillbaka.