Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

29 september 2011

Året var 1989...

...och tisdagen den 27 juni.. En gravid kvinna hade börjat få värkar men kände ändå att hon inte riktigt ville åka in till förlossningen direkt, så hon och hennes äldsta dotter Susanne åkte till en korvkiosk i närheten av lassarettet där de åt lite mat och sen åkte de till ett närliggande fik och tog en fika, tillslut så var värkarna så starka att de åkte in till förlossningen. På väg dit så ringde de runt och berättade att de var påväg in och väl inne så gick det väldigt fort. Den näst äldsta dottern Camilla hade så bråttom med att hinna in och vara med vid förlossningen att hon krockade med en taxi utanför lassarettet, men det gick bra, men hon hann inte in i tid, för bara några minuter senare, klockan 20:04, så föddes en liten flicka, på förlossningen i Kalmar. Hon vägde 2730 gram och var 47 centimeter lång. Susanne, Camilla, Jessica och Ida, hade fått en lillasyster. Hennes hår var rödlätt och med mörkblåa ögon. Camilla kom precis upp när hon var född men lika glad ändå över att ha blivit storasyster igen. Alla systrarna var glada och stolta över sin lillasyster, speciellt 9 åriga Ida, som blev storasyster för första gången.

Den 15 oktober så döptes den lilla flickan, i domkyrkan i Kalmar. Hon fick namnet Nathalie Cajsa Elvira Henrysson. Gudmor var hennes storasyster Susanne som även höll Nathalie i kyrkan och Gudfar var hennes storasyster Jessicas make Claes. Nathalie fick många fina doppresenter. Tex: två sparbössor i silver, en silverram med ingravering av namn, födelsedatum- och klockslag, födelsevikt- och längd och dopdatumet, ett silver etui format av ett hjärta, en silver sked, en halskedja i silver, 100 kr av morfar Ivan och 100 kr av morfars vän Dagmar (mer känd som Dadda) och många andra fina saker.

Julafton firades tillsammans med hela familjen. Alla Nathalies storasystrar med deras respektive var där, morbror Bernt, morfar Ivan, mamma Vailet och pappa Bo, var också där och medverkade vid Nathalies allra första julafton. Hon var då 6 månader gammal, så hon förstod inte riktigt vitsen med alla julklapparna, men hon fick jätte många paket, med leksaker, gosedjur och kläder.

De följande åren var minst lila händelserika. Som den 27 juni 1990, Nathalies 1-årsdag, firades inte i Sverige, utan i staden Wien i Österrike och de kommande dagarna var de runt om i Europa, tex Budapest i Ungern, där de vid ett tillfälle åt middag på en restaurang, där det jobbade en kvinna som hette Judith, som blev förtjust i Nathalie och erbjöd sig passa Nathalie medan familjen åt middag. Hon bar runt på Nathalie och visade upp henne för alla gästerna i restaurangen och även i en affär, där de kallade Nathalie för Pippi Longstock, alltså Pippi Långstrump, för hennes röda hår. Alla blev så förtjusta i Nathalie.
Sen den 23 februari 1991 så fick Nathalie en lillasyster, hon fick namnet Emma. Alla blev glada, förutom lilla Nathalie som fortfarande ville ha all uppmärksamhet av alla och gjorde därför allt för att få det. Stackars lilla Emma, men Nathalie älskade ändå sin lillasyster, även att hon hade väldigt svårt att visa det alla gånger. Avundssjuka och svartsjuka var känslor som Nathalie kände av väldigt ofta men som hon lärde sig att leva med och att hantera.

(Bilden är tagen i 1989, på en liten bebis Nathalie, som idag är 22 år, det är alltså nästan exakt 22 år sedan detta kortet togs.)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

här ska ni givetvis kommentera mitt inlägg

Välkomna åter!

Tack för ditt besök!
Jag hoppas du kommer tillbaka.