Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

28 juli 2013

Vecka 20 ♥ äntligen halvvägs !

Mamman

Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och du kan ibland t.o.m. se rörelserna utanpå magen. Magen skjuts fram av att livmodern växer. På en del mammor kan naveln puta ut. Det kan vara dags att börja titta efter en barnvagn som passar dina behov. Köp en bra bok där du och din partner kan läsa om barnet och dess tillväxt men även om föräldraskapet. Du kommer nu få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan.


Barnet

Ditt barn är 14-16 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet växer snabbt nu. Nu kan barnet känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen kommer nu – hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna.


Det känns helt otroligt att vi redan kommit halvvägs. Tiden har verkligen gått fort. Och minst lika snabbt lär ju de resterande veckorna också gå. Så snart är det verkligen dags att börja boa och göra i ordning här hemma inför bebisen. Och inte nog med det, så ska det även julpyntas också, i samma veva. Helt underbart!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

här ska ni givetvis kommentera mitt inlägg

Välkomna åter!

Tack för ditt besök!
Jag hoppas du kommer tillbaka.