- Min favoritgryta och mitt eget recept.
4-8 portioner
◆ 12 jämnstora potatisar
◆ 500g morötter
◆ 12 varmkorvar/wienerkorvar
◆ ev. 1 purjolök/gul lök
◆ 2 grönsaksbuljong tärningar
◆ 1/2 köttbuljongs tärning
◆ ca 2-3 liter vatten
Vill man, så kan man ha i 3 dl grädde också. För att göra den tjockare.
Skiva potatisen, morötterna och korven. Lägg i dem i en stor gryta med potatisen i botten, sen morötterna och högst upp korven (och löken). Lägg buljongtärningarna överst och häll i vattnet (och grädden) så det knappt täcker innehållet. Koka ca 25-35 minter eller tills potatisen är färdig kokt. Servera med bröd eller knäckebröd.
Går utmärkt att frysas in i matlådor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
här ska ni givetvis kommentera mitt inlägg